• Arnhem van Fotografie Arthur van Leeuwen thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 294603

Arnhem

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Arnhem van Fotografie Arthur van Leeuwen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Fonteinen Jansbuitensingel, Arnhem die mooi verlicht zijn in de avond.
Omschrijving Gietijzeren FONTEIN uit 1885 van de firma I. Schütz en Zoon uit Zeist, gesitueerd aan de westzijde van het plantsoen tussen de Janssingels. De fontein vormt het middelpunt van een langgerekt rechthoekig bassin, waarvan de lange zijden in het midden een verbreding vertonen. De fontein bezit een kruisvormige voet. Vanuit het middelpunt rijst een rijk gedecoreerde achtzijdige schacht op, die een groot waterbekken draagt. Op elk van de vier kruisarmen zit een forse water spuwende draak, in de vorm van een griffioen met drakekop. De vleugels raken de schacht van de fontein. Deze is op de tussenliggende zijden gedecoreerd met een hangend koord en een schelpmotief. Hierboven bevinden zich water spuwende vissekoppen. De geprofileerde onderzijde van het fonteinbekken is voorzien van acht panelen met schelpmotieven en guirlandes, versierd met "stromend en spuitend water motieven". Onder de rijk gedecoreerde rand hangen sierknoppen op de hoeken van het achtzijdige bekken. Op de schuine rand van elk der acht zijden bevindt zich een water spuwend schelpmotief, geflankeerd door dolfijntjes. Uit het midden van het waterbekken rijst een ronde sokkel op, waarop twee ineengestrengelde draken zitten. Eén draak heeft een vis in de bek. Uit de bek van de andere draak komt de geprofileerde bloemknopvormige hoofdspuwer van de fontein te voorschijn. De schacht en het waterbekken zijn oker, en de dieren zij

Over Fotografie Arthur van Leeuwen

Fotografie Arthur van Leeuwen profielfotoBeste mensen mijn naam is Arthur van Leeuwen, ik werk als zelfstandig fotograaf. Vanaf 1995, toen ik mijn diploma heb gehaald van de fotovakschool te Apeldoorn, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen als Fotografie Arthur van Leeuwen in Duiven, dat ligt vlakbij Arnhem. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het maken van bruidsreportages, portretten, modellen/glamour, bedrijfsfotografie, waar ook 360 gradenfotografie bij hoort, straatfotografie, productfotografie en landschapsfotografie.Ik vind fotograaf een heerlijk vak: waarom? Omdat het erg afwisselend is, je hebt altijd te maken met verschillende mensen of situaties. Een bruidsreportage is voor mij heerlijk om te doen omdat je mensen daar heel blij mee kan maken, maar ik kan ook mijn eigen creativiteit er in kwijt en dat vindt ik erg belangrijk. Model en glamour fotografie is ook fantastisch om te doen. Ik doe dat zoals al mijn foto-opdrachten met veel enthousiasme en dat enthousiasme slaat vaak over naar het model of bruidspaar, dus naar diegene die ik moet portretteren, juist dan komen ze zelfverzekerd en vele malen beter op de foto.Landschapsfotografie is ontspannend en ik doe dat graag, je kan uren lopen voor die ene foto met het juiste licht of onderwerp.Straatfotografie is een beeldverhaal proberen te vertellen met 1 á 2 foto's zonder inmenging van mij als fotograaf. Straatfotografie laat ik meestal in zwart/wit zien, omdat kleur vreselijk afleid van het onderwerp.

Alle werken